زمانی که قصد خرید یک پردازنده گرافیکی جدید را دارید به احتمال زیاد به عبارت هسته هایCUDA در لیست مشخصات آن برمیخورید. CUDA یا Compute Unified Device Architecture (محاسبه ی معماری یکپارچه ی دستگاه) یک تکنولوژی مخصوص کمپانی انویدیا بوده که در پردازنده های گرافیکی این کمپانی استفاده می شود وهدف آن پردازشِ موثر دستورات به صورت موازی است.
یک هستهی کودا به تنهایی مشابه با یک هستهی پردازنده است، با این تفاوت که دارای معماری سادهتری بوده اما تعداد بسیار بیشتری از آن درون پردازنده گرفیکی قرار میگیرد.
پردازندههای رایج در بازار معمولا دارای چیزی حدود 2 تا 32 عدد هسته پردازشی هستند، اما هستههای کودا در پردازنده های گرافیکی میتوانند صدها و یا هزاران عدد باشند.
چرا هسته های CUDA در بازی ها ونرم افزار های مهندسی مهم هستند؟
هسته های CUDA به GPU شما این امکان را میدهند تا وظایف یکسان را به طور یکجا پردازش کند. بازده هسته های CUDA به خاطر قابلیت پردازش موازی بالاست. زمانی که یک هسته درحال انجام یک وظیفه مرتبط با گرافیک است یک هسته ی دیگر در کنار آن همین کار را تکمیل میکند.
در میان تنظیمات مختلف گرافیکی و تکنولوژیهای رندرینگ، آنهایی که نیاز به پردازش چندین دستور به صورت همزمان دارند، بیشترین بهره را از هستههای کودا خواهند برد. نورها و سایهها، فیزیکِ بازی، و تکنیکهای نرم کردن لبههای اشیا از جمله این موارد هستند.
استفاده از یک پردازنده گرافیکی که دارای هسته های CUDA است عملکرد سیستم شما را در بسیاری از موارد ارتقا خواهد داد. تعداد بالای هسته های CUDA به معنی گرافیک بهتر و واقعیتر است. البته دیگر مشخصات پردازنده گرافیکی نظیر معماری ساخت، میزان حافظه و پهنای باند را نیز باید در نظر داشته باشید.
ثبت ديدگاه