HPN

پاور

جستجو

منبع تغذیه (Power supply Unit)


منبع تغذیه، پاور یا PSU (Power supply Unit) قطعه‌ای است سخت‌افزاری که وظیفه تامین برق تمامی قطعات کامپیوتری را برعهده دارد. پاور، ورودی AC با جریان متناوب و ولتاژهای 110 و 220 ولت شهری را طی فرایندی به ولتاژ مستقیم DC و ولتاژهای 3.3+ 5+ 12+ و 12- ولت که قابل استفاده توسط قطعات کامپیوتری هستند تبدیل می کند.

استفاده از پاور متناسب با سخت افزار موجب عملکرد بهتر قطعات، تثبیت طول عمر مفید قطعات، کاهش مصرف انرژی کامپیوتر، ارتقای محدود قطعات سخت افزاری در آینده می‌‌شود . اما معمولاً انتخاب منبع تغذیه متناسب با توان و نیاز قطعات سخت‌افزاری برای کاربران عادی یک کار سخت و پیچیده به شمار می‌آید.

برای انجام این کار ساده‌ترین فرمول توان مصرفی تمامی قطعات رایانه از طریق دفترچه راهنما و یا منابع موثق و جمع آنها با بیست درصد بیشتر جهت اطمینان است. این فرمول حداقل مقداری است که سیستم شما برای یک منبع تغذیه نیاز دارد اما معمولا توصیه می‌شود منبع تغذیه‌ای با دو برابر نیاز سیستم خود تهیه کنید تا هم راندمان بهتری دریافت کنید و همچنین اگر در آینده قصد ارتقا سیستم و یا اضافه کردن قطعه ای را داشتید به مشکل بر نخورید. در انتخاب یک منبع تغذیه باید به سه مورد اساسی توجه داشت

مورد اول بازدهی


بازدهی به این معنا است که چند درصد از ورودی برق شهر در اختیار سیستم قرار می‌گیرد و ما‌بقی به صورت گرما تلف می‌شود بر‌خلاف باور عموم که به اشتباه فکر می‌کنند که یک منبع تغذیه ی 500W با بازدهی هشتاد درصد حداکثر400W توان را در اختیار سیستم قرار می دهد. تعریف درست این است که یک پاور 500W با بازدهی هشتاد درصد برای تغذیه‌ی سیستم 625W از برق شهری را مصرف می‌کند. میزان بازدهی معمولاً از طریق استاندار AT+ و توسط شرکتی مستقل در شش رده به منابع تغذیه اعطا می‌شود. به طور مثال حداقل بازدهی که به منبع تغذیه ای که استاندار AT+ Gold را داشته باشد هشتاد و هفت درصد است.

مورد دوم توان


مهم ترین معیار انتخاب منبع تغذیه توسط کاربران توان مصرفی منبع تغذیه است. پاورها بر اساس حداکثر توانی که دارند دسته‌بندی می‌شوند . اما مشکل اصلی اینجاست که حداکثر توان درج شده در بسیاری از موارد فقط بصورت تئوری قابل دستیابی است و درعمل توان مصرفی منبع تغذیه پایین تر از عددی است که بر روی برچسب پاور چاپ شده است علت این عمل یکی از این موارد است:

اول

توان چاپ شده بر روی پاورحداکثر توان است و پاور تنها برای چند ثانیه و در بعضی موارد زیر یک ثانیه می تواند در این توان کار کند.

دوم

توان چاپ شده بر روی پاور در شرایط آزمایشگاهی اندازه گیری شده است بنابر این با افزایش دما در کیس به توانی که در آزمایشگاه اندازه گیری شده است نمیتوان دست یافت.

سوم

توان چاپ شده بر روی پاور غیر واقعی بوده است و بیشتر در پاورهای ارزان قیمت دیده می‌شود .

مورد سوم کانکتور های پاور


پاورها به جهت تسهیل گردش هوا در کیس و همین‌طور کابل کشی در کیس، در سه دسته ی ماژولار ، نیمه ماژولار و غیره ماژولار طراحی و تولید می شوند.
اما در هر سه حالت باید تعدادی از کانکتورهای مهم را جهت اتصال قطعات داخلی کامپیوتر به پاور ارائه دهند که عمومی ترین این کانکتورها عبارتند از : کانکتور مادربورد ، کانکتورهای پردازنده ، کانکتورهای کمکی PCI Express،کانکتور برق SATA ، کانکتور برق IDE ، کانکتور کمکی مادربرد

در هنگام انتخاب یک منبع تغذیه در صورتی که از کارت گرافیک قدرتمند استفاده می‌کنید باید به این موضوع باید توجه داشته باشید که منبع تغذیه ای رو انتخاب کنید که به تعداد پردازنده های گرافیکی شما کانکتور کمکی PCI Expressداشته باشد و برای این امر از مبدل‌های تبدیل کانکتورهای SATA یا IDE به کانکتورهای 6 یا 8 پینی استفاده نکنید. زیرا کارت گرافیک درحالاتی نظیر رندرهای سه بعدی، استخراج ارزهای دیجیتال، بازی‌های کامپیوتری و محاسبات سنگین که احتیاج به استفاده از تمام توان را دارند نمی‌توانند تمام برق مورد نیاز خود را تامین کنند و بازده آنها پایین می آید.

اسکرول به بالا

عضویت در خبرنامه

"*"فیلدهای ضروری را نشان می دهد

نام و نام‌خانوادگی*
علاقمند به دریافت آخرین اطلاعات در...